Behandelingen

Goede resultaten bij (zenuw)pijnen aan het bewegingsapparaat; oa. benen, heupen, rug en bekken. Zie Zenuwreflexologie
Goede resultaten bij (zenuw)pijnen aan het bewegingsapparaat; oa. benen, heupen, rug en bekken. Zie Zenuwreflexologie

Voetreflexologie

Voetreflexologie

In mijn praktijk maak ik gebruik van zowel Westerse als Chinese reflexologie en Zenuwreflexologie. Vaak worden deze systemen gecombineerd in één behandeling.

 

Voetreflexzonetherapie werd eeuwen geleden al toegepast in landen als Egypte en China. Men wist toen al dat behandeling van de voeten een positieve uitwerking had op de gezondheid. In de loop der jaren is deze methode verder uitgediept en zijn er grote verschillen ontstaan tussen de Westerse en Chinese werkwijze. In het Westen worden  de voeten voornamelijk behandeld met de duimtechniek. De organen liggen in het zachte weefsel van de voet en de zenuwreflexpunten (zie ook Zenuwreflexologie) liggen op de botstukken van de voet. In China worden totaal andere technieken gebruikt waarbij ook de onderbenen worden behandeld (zie ook Chinflex). Beide systemen gaan ervan uit dat alle delen van het lichaam in verbinding staan met reflexzones op de voeten. Door massage van deze zones wordt via het zenuwstelsel het desbetreffende lichaamsdeel gestimuleerd. Een behandeling bevordert o.a.:

 

- doorbloeding
- hormoonfuncties
- lymfedoorstroming
- afvoer van afvalstoffen


en ondersteunt daarmee het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Bovendien werkt voetreflextherapie pijn- en stressverlagend en zorgt daarmee voor fysieke en mentale ontspanning.

 

De behandelingen worden met alle aandacht gegeven en zijn volledig gericht op u als individu. Geen mens is hetzelfde dus kan het voorkomen dat uw behandeling totaal afwijkt van iemand anders met dezelfde klachten.

 

De diverse behandelingen combineer ik tot een bij u passend concept om zo tot het beste resultaat te komen. Meestal zijn 4 a 6 behandelingen nodig om resultaat te behalen. Soms wat meer, soms wat minder!. Dit kan overigens per keer bekeken worden. De periode tussen twee behandelingen is meestal één a twee weken. Als de klachten verminderd zijn kunt u als u dat wenst af en toe een behandeling inplannen ter preventie of gewoon om heerlijk te ontspannen!

 

Naast de ontspannende en helende werking van de diverse behandelingen kunnen hierbij, soms hele simpele, aanpassingen in leeftstijl al doeltreffend zijn. Te denken valt hierbij o.a aan voeding, beweging, het reduceren van stress en het leren herkennen van belemmerende denkpatronen.

 

Bij welke klachten voetreflextherapie ingezet kan worden en nog veel meer wetenswaardigheden leest u in het menu "Goed om te Weten"

 

Chinflex®

Chinflex®

Deze weldadige Chinese voetmassage combineert de westerse en oosterse reflexologie in één behandeling en is daardoor bijzonder effectief. Met een heerlijke olie worden zowel de reflexzones op de voeten als de acupunctuurpunten en meridianen op de onderbenen, knieen en voeten gemasseerd.

Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie

Alle processen in ons lichaam worden aangestuurd door zenuwprikkels.
Denk aan o.a. ademhaling / spijsvertering / bloedsomloop / hartslag / bewegingen van ons lichaam enz. Als in één of meerdere processen om welke reden dan ook een stagnatie plaatsvindt, zal de zenuwoverdracht naar dat gebied ook gestoord zijn.

 

Op diverse botstukken van de voet liggen zeer gedetailleerde zenuwreflexpunten. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daarmee in verband staande weefsels. Tijdens een behandeling probeer ik door middel van het drukken op deze punten (NR-punten of Neuro Reflexpunten) de zenuwoverdracht te normaliseren.

 

Zenuwreflexologie is een waardevolle behandeling bij acute, maar zeker ook bij chronische pijnen in het bewegingsapparaat zoals o.a. bekken, heup en rugpijn. Maar ook bij andere klachten zoals fibromyalgie, oragaanklachten,  en zenuwpijnen kan zenuwreflexologie hulp bieden.

 

 
 
 
 

Lasertherapie

Kies voor kwaliteit! De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) schrijft voor dat alle zorgaanbieders moeten zijn aangesloten bij een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie.
Kies voor kwaliteit! De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) schrijft voor dat alle zorgaanbieders moeten zijn aangesloten bij een door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkende geschilleninstantie.

De Premio 32 Softlaser® stimuleert de natuurlijke eigenschappen van de cellen en werkt:

 

pijnstillend

ontstekingremmend 

spierontspannend

weefselherstellend

 

De laser wordt o.a. ingezet voor het behandelen van acupunctuurpunten, triggerpoints, pijnlijke plekken, en reflexzones.