Behandelingen

VOETREFLEXTHERAPIE:

 

In mijn praktijk maak ik gebruik van zowel de Westerse als Chinese voetreflexologie. Vaak worden deze 2 systemen gecombineerd in één behandeling. De behandelingen worden met alle aandacht gegeven en zijn volledig gericht op u als individu. Bij welke klachten voetreflextherapie ingezet kan worden en nog veel meer wetenswaardigheden leest u op de volgende pagina.

 

Voetreflexzonetherapie werd eeuwen geleden al toegepast in landen als Egypte en China. Men wist toen al dat massage van de voeten een positieve uitwerking had op de gezondheid. In de loop der jaren is deze methode verder uitgediept en zijn er grote verschillen ontstaan tussen de Westerse en Chinese voetreflextherapie. In het Westen worden voornamelijk de voeten behandeld met de duimtechniek. In China worden totaal andere technieken gebruikt waarbij ook de onderbenen worden behandeld. Beide systemen gaan ervan uit dat alle delen van het lichaam in verbinding staan met reflexzones op de voeten. Door massage van deze zones wordt via het zenuwstelsel het desbetreffende lichaamsdeel gestimuleerd. Een voetmassage bevordert o.a.:

- doorbloeding
- hormoonfuncties
- lymfedoorstroming
- afvoer van afvalstoffen
en ondersteunt daarmee het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Bovendien werkt voetreflextherapie pijn- en stressverlagend en zorgt daarmee voor fysieke en mentale ontspanning.

 

Voetreflexologie

Zwangerschapsreflexologie

Chinflex®

Lasertherapie

 

De behandelingen worden met alle aandacht gegeven en zijn volledig gericht op u als individu. Geen mens is hetzelfde dus kan het voorkomen dat uw behandeling totaal afwijkt van iemand anders met dezelfde klachten.

 

De diverse behandelingen combineer ik, in overleg met u, tot een bij u passend concept om zo tot het beste resultaat te komen. Voor aanvang van de eerste behandeling zal een intake plaatsvinden. Meestal zijn 5 a 6 behandelingen nodig om  resultaat te behalen. Soms wat meer, soms wat minder!. Dit kan overigens per keer bekeken worden. De periode tussen twee behandelingen is meestal één a twee weken. Als de klachten verminderd zijn kunt u als u dat wenst, een keer per zes weken terugkomen ter preventie of gewoon om heerlijk te ontspannen!

 

Naast de ontspannende en helende werking van de diverse behandelingen kunnen hierbij, soms hele simpele, aanpassingen in leeftstijl al doeltreffend zijn. Te denken valt hierbij o.a aan voeding, beweging, het reduceren van stress en het leren herkennen van belemmerende denkpatronen.

 

 

Chinflex®

Deze weldadige Chinese voetmassage combineert de twee systemen in één behandeling en is daardoor bijzonder effectief. Met een heerlijke olie worden zowel de reflexzones op de voeten als de acupunctuurpunten en meridianen op de onderbenen, knieen en voeten gemasseerd.

 

 

Zwangerschapsreflexologie

Zoveel mogelijk genieten van 9 mooie maanden!

 

Zwangerschapsreflexologie is speciaal voor vrouwen die zwanger zijn, zwanger willen worden, of na de zwangerschap weer in evenwicht willen komen.

 

Zwanger zijn is bijzonder......Je wilt van deze bijzondere tijd natuurlijk zoveel mogelijk genieten. Voetreflextherapie helpt je daarbij. Het geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en heerlijke ontspanning.

 

Behandelingen kunnen, afhankelijk van de voorwaarden van de Zorgverzekeraar, geheel of gedeeltelijk voor vergoeding in aanmerking komen.

 

Juni 2011 heb ik de cursus Zwangerschapsreflexologie bij Carla Huis in 't Veld afgerond. Carla heeft zich in samenwerking met diverse verloskundigen gespecialiseerd in begeleiding van vrouwen tijdens de zwangerschap d.m.v. voetreflex. Klik voor meer informatie en tips op de volgende link: https://www.zwangerschapsreflexologie.nl/

Onderstaand nog meer informatie over zwangerschapsreflexologie.

 

 

Waarom Zwangeschapsreflexologie?

 

Tijdens de zwangerschap moet het lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats.

 

Reflexologie is er op gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode, maar ook in de periode dat je zwanger wilt worden, te optimaliseren en klachten te verlichten. Lichamelijk en geestelijk! Het is een goede voorbereiding op zwangerschap en bevalling. Na de bevalling helpt voetreflexologie om weer op krachten te komen.

 

Verlichting Zwangerschapsklachten

Zwangerschapsreflexologie geeft verlichting van klachten tijdens de zwangerschap zoals oa.:

 

* Misselijkheid

* Maagzuur

* Rugpijn

* Bekkenpijn

* Stress

* Vermoeidheid

* Slapeloosheid

* Oedeem

* Obstipatie

* Stemmingswisselingen

* Depressie

* Hoge bloeddruk (milde)

* Spierpijn

* Kinderwens

* etc.

 

Ook als er geen klachten zijn is het heerlijk om van een ontspannende behandeling te genieten!

Lasertherapie

®
®

De Premio 32 Softlaser® stimuleert de natuurlijke eigenschappen van de cellen en werkt:

 

pijnstillend

ontstekingremmend 

spierontspannend

weefselherstellend

 

De laser wordt o.a. ingezet voor het behandelen van acupunctuurpunten, triggerpoints, pijnlijke plekken, en reflexzones.