Leefstijl

Je leefstijl als medicijn

 

Prof. Dr. Hanno Pijl  is Endocrinoloog, Hoogleraar diabetologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum en Lid van de raad van advies van Stichting Je Leefstijl als Medicijn. 

Zijn passie voor leefstijl en voeding stamt uit de spreekkamer. "Er komt een tsunami van leefstijl gerelateerde chronische ziektes op ons af die worden veroorzaakt door samenspraak van erfelijke aanleg en verkeerde leefstijl. Ons “westerse” voedingspatroon speelt daarbij een grote rol. Het stuit mij tegen de borst dat we met medicijnen proberen de schade te beperken, terwijl aanpassing van het voedingspatroon deze ziektes grotendeels kan voorkomen en omkeren. We weten bovendien steeds beter dat verkeerde voeding een belangrijke rol speelt in het ontstaan van veel andere chronische ziekten, zoals een hartinfarct, beroerte en kanker.
Het wordt hoog tijd dat we ons realiseren dat we onze leefstijl moeten aanpassen om te voorkomen dat we ziek worden". (bron Stichting je leefstijl als medicijn). Kijk voor meer informatie over voeding en leefstijl op de website van  https://www.jeleefstijlalsmedicijn.nl/ 

Bekijk vooral ook bovenstaande video met een verhelderend interview met Prof. Dr. Hanno Pijl.

 

 

 

 

Leefstijladvies voor een optimale afweer

 

Het wordt steeds duidelijker dat in veel gevallen leefstijlverandering de sleutel is tot een betere gezondheid.

 

Nooit eerder is leefstijlverandering en preventie zo belangrijk geweest als nu. We hoeven niet te wachten tot we ziek worden: met leefstijl kunnen we nù het verschil al maken! (bron natura foundation)

 

Klik op onderstaande link voor tips. We hopen dat de aanbevelingen laten zien dat het niet ingewikkeld is om stappen te zetten naar gezondheidswinst en daarmee naar een kleiner risico op een ernstig verloop van ziekten zoals o.a. diabetes, en hart en vaatziekten. 

Kleine aanpassingen kunnen al voor grote verandering zorgen.

Blijf gezond!

 

Immuunsysteem versterken